Εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά

Εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά 1

Απολαύστε την Χριστουγεννιάτικη περίοδο φτιάχνοντας εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές μαζί με τα παιδιά. Αφού στήσετε το δέντρο αφιερώστε κάποια Σαββατοκύριακα για να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που θα τις προσθέτετε κάθε φορά στο δέντρο, πάνω από το τζάκι ή σε όποιο άλλο σημείο του σπιτιού θέλετε.

Σας προτείνουμε εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές ώστε να αποφύγετε να κουραστούν τα παιδιά και τα παρατήσουν γρήγορα. Παρακάτω κάποιες επιλογές όπως τις διαβάσαμε στο www.rd.com !

Εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: δέντρο από φίλτρα καφέ

Πρωτότυπη κατασκευή, εύκολη και κυρίως με υλικά που πιθανά ήδη να έχετε. Θα χρειαστείτε ξυλάκια παγωτού, φίλτρα καφέ, διάφορα διακοσμητικά όπως αυτοκόλλητα, πούλιες & κουμπιά, χρώματα και κόλλα. Αρχικά, θα βάψετε τα φίλτρα στο χρώμα που σας αρέσει (για κάθε δεντράκι θα χρειαστείτε περίπου 6 φίλτρα καφέ). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τέμπερες ή και μαρκαδόρους. Στη συνέχεια θα κολλήσετε τα φίλτρα μεταξύ τους φροντίζοντας να έχουν μία μικρή απόστασή έτσι ώστε να σχηματίζεται ένα δεντράκι. Αφού στεγνώσουν τα κολλημένα φίλτρα, όπως είναι όλα μαζί, θα τα κολλήσετε πάνω στο ξυλάκι παγωτού ( σκοπός είναι το ξυλάκι να έχει τη θέση του κορμού του δέντρου). Τέλος, θα τα διακοσμήσετε με αυτοκόλλητα, πούλιες ή ακόμα και κουμπιά.

Εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά 2
Πηγή: www.rd.com

Εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: Στολίδια από κουκουνάρια

Τα στολίδια από κουκουνάρια είναι μία κατασκευή διασκεδαστική και κατάλληλη για πολύ μικρές ηλικίες. Θα χρειαστείτε κουκουνάρια σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, μικρά πον πον, σπάγκο και κόλλα. Μπορείτε για καλύτερο αποτέλεσμα να χρησιμοποιήσετε θερμόκολλα (υλικό που θα χειριστούν αυστηρά και μόνο οι μαμάδες). Διαλέξτε τα κουκουνάρια που θέλετε να διακοσμήσετε φροντίζοντας να μην έχουν υπολείμματα για να μην τραυματιστούν τα παιδιά. Μετά θα κολλήσετε τα χρωματιστά πον πον στις άκρες και θα τα αφήσετε να στεγνώσουν. Τα πον πον μπορείτε να τα αντικαταστήσετε και με χρωματιστά βαμβάκια. Εάν χρησιμοποιήσετε θερμόκολλα τότε δεν θα χρειαστεί να περιμένετε για πολύ ώρα καθώς στεγνώνει αμέσως. Για να ολοκληρώσετε το στολίδι σας κολλήστε στη βάση του μία θηλιά από σπάγκο για να μπορείτε να το κρεμάσετε στο δέντρο σας.

Εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά 3
Πηγή: www.rd.com

Εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές: χιονάνθρωποι από καπάκια

Φτιάξτε μαζί με τα παιδιά εύκολα στολίδια χιονάνθρωπους από καπάκια. Μαζέψτε τα καπάκια από μπύρες και αναψυκτικά, παλιά κουμπιά και ότι κομμάτια από κορδέλες σας έχουν περισσέψει από άλλες κατασκευές. Βάλτε τα παιδιά να ζωγραφίσουν όλα τα καπάκια μέσα κι έξω με λευκό χρώμα. Στη συνέχεια ζητήστε τους να ζωγραφίσουν πρόσωπα από χιονάνθρωπους μέσα σε μερικά καπάκια, σε άλλα καπάκια να φτιάξουν τρεις μαύρες βούλες σε κάθετη σειρά και μερικά καπάκια αφήστε τα κενά. Κολλήστε τα καπάκια εσείς με θερμόκολλα με τέτοιο τρόπο ώστε το καπάκι-πρόσωπο να είναι πρώτο, το καπάκι με τις βούλες δεύτερο και το κενό τρίτο. Αργότερα, κολλήστε μία θηλιά από κορδέλα στο πίσω μέρος από το καπάκι-πρόσωπο για να μπορείτε να το κρεμάσετε. Τέλος, διακοσμήστε μαζί με τα παιδιά τους χιονάνθρωπους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κορδέλες, κλωστές, κουμπιά ή ότι άλλο σας αρέσει.

Εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά 4
Πηγή: www.rd.com

Χριστουγεννιάτικα Diorama

Με κουτάκια, πολύχρωμα χαρτόνια και διακοσμητικά φτιάξτε πανέμορφα διακοσμητικά diorama σε διαφορετικά μεγέθη κι αποχρώσεις. Δείτε όλες τις οδηγίες στο imagine-create.gr.

Εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά 5

 

Εύκολα Χριστουγεννιάτικα στολίδα με κορμούς

Και ακόμα πιο απλά κι εύκολα ζωγραφείστε με τα παιδιά στολίδια σε μικρούς κορμούς και συμπληρώστε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Όλες οι οδηγίες και τα υλικά στο imagine-create.gr. Καλή Επιτυχία!

Εύκολες Χριστουγεννιάτικες κατασκευές για παιδιά 6

 

Related Posts
Μάθετε πρώτοι για τις Nέες Παραλαβές & Προσφορές μας 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

και κερδίστε 10% έκπτωση στην πρώτη σας παραγγελία.